Logg

1/4-5/4

Besök i huset igen efter vintern. Sjukt spännande var det när vi klev av flyget i Beziers - hur långt hade bygget kommit? Väl på plats såg det jättebra ut. Terrassen var klar (ska bara hitta någon lösning med att övertäcka poolen) I vardagsrummet pågick arbetet med att isloera och sätta gipsplattor. det färdigställdes helt under vistelsen. Så nu är det faktiskt bara målninngen kvar. Beställde faktiskt det av Ben (byggaren) Det kan det vara värt. Även om jag hade tänkt att göra det själv. Fasaden kommer putsas upp och målas med. På nedervåningen var sovrummen också klara och redo för målning. Badrummet ska kaklas och sen in med

Så nästa gång man kommer ned är allt klart! Vilken resa det varit. Med alla bygglov, tillstånd osv. 60 veckor har det tagit.

19/6-18/7


Semester! Eller det var väl tanken att vi skulle ha semester men istället blev det renovering och lite mer renovering. Men nu har vi uppdaterat köket så det är så mysigt! Terassens väggar har minskat med 60 cm så det blev en riktig terrass och vi har köpt lite nya möbler till sovrummet högst upp. Men även om det blev lite lite semester så har vi haft en helt underbar månad i Frankrike. Lärt känna lite folk i byn, haft sol alla dagar utom tre, ätit baguette varje dag utan att tröttna och fått uppleva ett helt magiskt fyrverkeri över borgen den 14 juli. Vi åkte hem för att väl hemma boka flygbiljetter tillbaka. Så den 7/8 åker vi ner igen... 

 

24/4-2/5 2012

Jag och Viktor åkte ner med två andra mammalediga samt deras två barn. Så totalt sex personer bodde vi i huset under tis-lör varav tre var 9 månader. Det gick jättebra. Vi åkte på utflykter på dagarna och på kvällarna lagade vi mat i huset så barnen kunde sova hemma. På lördagen vinkade vi av alla tjejer och istället kom Erik samt mina föräldrar och bror ner. Första gången mina föräldrar var nere och de gillade huset. Mamma hade trott att det skulle ligga vid en bredare gata och blev först lite förvånad när vi svängde in på vår smala gata. 

Vi passade även på att beställa nya köksskåp, sänggavel och en bäddsoffa. Detta kommer att levereras den 25 juni så då måste vi ha hunnit spackal, måla och fixa i både köket och sovrummet högst upp. Men det kommer att bli så bra!

Och vädret då, nja sådär. 17 grader och moln. Ett par underbara dagar med solsken men konstigt nog var det bättre väder när vi var nere i slutet av mars. När vi åkte hem var det dock strålande sol... 

Nu längtar vi till mitten av juni när vi åker ner igen och blir borta minst 4 veckor. 

 

 

27-31 mars 2012

Första besöket för året och vi var allt lite nervösa för att se hur huset mådde. Vi hade fått rapporter om att det varit ordentligt kallt under vintern (-13) men allt var bara fint med huset!

Den här gången fick Erik stanna hemma och jobba medan jag, Viktor och kusin Anna var de som åkte ner. Vädret var fantastiskt, vi har kunnat gå i kortärmat och Viktor premiärbadade utomhus i baljan. 

Vi besökte katedralen i Narbonne som var otroligt mäktig. Åt middag inne i borgen, åkte på vingårdsbesök och städade ur huset. Framförallt njöt vi av våren och spelade kort på terrassen till småtimmarna. 

Om en månad åker vi ner igen och då ska vi försöka slå fast de sista detaljerna inför sommarens köksrenovering. spännande! 

 

(mindre spännande var det att landa på ett snöigt Skavsta).

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)