Byn/ omgivningar

Vår by- Marsiellette

Marseillette är en liten by, 13 km från Carcassonne, med trevligt läge mellan floden Aude och den kända Canal du Midi. Från huset är det en liten promenad på 200 meter ner till kanalen där även en båtsluss finns. Längs kanalen som kantas av träd finns utmärkta vandring- och jogging- spår. 

I byn finns bland annat ett bageri som även har ett mindre utbud av dagligvaror, café/restaurang, läkare, boulebana, post, frisör, hotell och vinkooperativ.

Hotellet som ligger vid östra utfarten har en bra restaurang där ett besök rekommenderas.

Till vinkooperativet kan man ta med sin dunk och få den påfylld till en billig penning med bordsvin, öppet alla vardagar med stängt för lunch. (endast kontant betalning)

Byn ligger i en dalgång mellan foten av Pyrenéerna och Montagne Noir (översatt svarta bergen).  Hela området präglas av vingårdar och benämns ibland som Frankrikes Toscana.

Om du funderar på vart bybefolkningen håller hus, gå ner till boulebanan (ligger nere vid kanalen vid västra utfarten). Det finns bouleklot som ligger i köket att låna.

Omgivningarna/äta ute

Capendu

Ligger ca 2,5 km från huset, här finns ett par restauranger, apotek och en supermarket.

Floure

Känner ni för en middag i slottsmiljö, besök Château de Floure. Tél. : +33 (0) 4 68 79 11 29. 

http://www.chateau-de-floure.com/. Floure ligger 5 km från Marseillette. 

Puichéric

Åk D610 österut och efter 7 km kommer Puichéric, där finns uthyrning för forsränning. Även någon restaurang och livsmedelsbutik.

Homps

Här finns flera trevliga restauranger längs kanalen. Helt underbart att ta en fördrink längs kanalen för att sedan gå in på någon av restaurangernas uteserveringar och äta en god middag. Tar ca en kvart att åka från huset (finns även badsjö här så varför inte avsluta en baddag men en middag).

Olonzac

Olonzac och Homps är nästan ihopväxta. I Olonzac finns en gata som kantas av restauranger och uteserveringar, väldigt trevlig by. 

Trébes

Mysig liten mindre stad som ligger endast 10 minuter från huset, där finner ni flertalet restauranger, supermarkets, köt- och fiskaffär, bank, vinbutik, andra affärer, tvättomat osv. På utfarten mot Carcassone finns ett område med större butiker ex, Géant Casino.

Ett tips, ta ett glas vin och en tapastallrik vid vinbutiken nere vid kanalen. Restaurangen Le Moulin Trebés ligger lite utanför centrum, längs med kanalen och mot Marseillette. Underbar restaurang och tapasbar. Om ni inte är så hungriga, sätt er ute under segeldukarna och ät tapas från "tapasbussen". 

Carcassone:

Den kända medeltida staden Carcassonne finner ni 16 km från huset. Carcassonne är mest känt för sin stora medeltida borg. Inne på på borgområdet finns oräkneliga barer, restauranger och shopping. Denna del av Carcassonne kallas la cité. Restaurangen på hotel de la Cité har en michelinstjärna om man känner för att äta riktigt gott. 

Själva stadskärnan i Carcassonne ligger någon kilometer från La Cité. Carcassonne har även en utomordentlig golfklubb som även välkomnar tillfälliga gäster.

Lagrasse
En by som är känd för sitt kloster, medeltida hus och gator. Bok- och dikt- föredrag hålls under sommarmånaderna. Det finns många restauranger och sightseeing. Finns även en strand så ett dopp i floden rekommenderas verkligen!

Minerve
Detta är en annan medeltida byn inbäddad ovanför en ravin med en intressant historia, konst, hantverk och ett bra urval av restauranger.

Le Somail
En charmig by vid Canal du Midi med restauranger, fina husbåtar, hattmuseum och antikaffärer. Här kan du hyra mountainbikes och små motorbåtar för kortare utflykter på kanalen.

Narbonne
Den första romerska staden som byggdes i Frankrike runt 120 fkr, som ligger vid Canal du Robine och är hem till ett medeltida palats och katedral.

Med den pittoreska kanalen i bakgrunden kan man ta promenader, det finns många restauranger och en intressant inomhusmarknad som kallas "Les Halles"  som är öppen varje dag. Där säljs färsk fisk, kött, frukt, ost och lokala råvaror.

Från Narbonne kan man ta turist tåget till Bize Minervois. http://www.trains.asso.fr/unecto/atm/ en vacker by vid floden Cesse. Njut av flodbad under sommaren och utforska olivoljeproducent Coopérative l'Oulibo med guidade turer i produktion och butik.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)