Aktiviteter

Vingårdar:

Många vingårdar tar emot besök och har provsmakningar (ofta av det generösa slaget) då förväntas det även att man köper med sig lite av gårdens vin. Åk runt, prova och testa!

Om ni vill åka på en mer uppstyrd utflykt finns flera företag som anordnar vingårdsutflykter exempelvis Vin en Vacances. 

http://www.thewinewisecompany.com/wine_holidays/

”Vin en Vacances is a vineyard tour company ran by Wendy Gedney an English woman with a passion for this wonderful area and its wines. Wendy is a wine teacher and during the tours not only will you have a thoroughly enjoyable day, you will also learn a great deal about wine and tasting. Her aim is to provide you with an experience that you can’t easily create for yourself and during the day you will explore the regions, meet some of the most interesting vignerons, taste their wines and enjoy a superb lunch.”

Bad:

Insjöar:

Ett av de närmaste baden finns i Lake Jouarres, 15 km från huset, en kvarts bilfärd.  En rund konstgjord sjö som är mycket populär bland vindsurfare, på grund av ofta kraftiga vindar. Nära staden Homps och Canal du Midi. Här finns även en restaurang. Stranden är småstenig så det kan vara bra att ha tofflor då stenen kan bli väldigt varm. Stora gräsytor som man kan sola på.

Lake Cavayère (Carcassonne Plage) också ungefär 15 km från huset, är ett mycket attraktivt ställe att bada, konstruerad och byggd av den lokala myndigheten som ett skönhetsområde med promenader, skogar och en sjö där det finns båtar under skolloven. Av de två största stränderna är en sandig och en sten. Det finns badvakter i tjänst från en specialbyggd station under skolloven, och det finns gott om parkeringar.

På sommaren bygger de upp ett vattnenland, ungefär som "total wipeout" kostar 7€ för en timme (10€ för 2h). 

Sandstranden är separerad med rep och bojar i grunda och djupare badplatser. Vattnet är rent och klart. Det finns även en enklare kiosk/bar där man kan köpta glass, något att dricka och enklare mat såsom mackor och färdigrätter. 

 

Medelhavet:

På ungefär 50 min – 1 timmes bilkörning når ni Medlehavet. De närmsta stränderna är de kring Narbonne (50 min) men nedan finner ni även de som nås på drygt 1 timme. Detta är bara några exempel, det finns fler att upptäcka!

Narbonne Plage Norr

Liksom Languedoc andra stora "stad stränder", Narbonne Plage kommer med en röra av billiga restauranger och turistbutiker. Men Narbonne strand är större och rymligare än Beziers "Valras, och på något sätt verkar mer levande än Montpelliers Carnon. Det finns också en hel del för barn - med trampoliner och gungor och karuseller.

Narbonne Plage, Syd

Gå nedåt längs Narbonne stranden och se byggnaderna försvinna för att ge vika för inget annat än en platt, enorm sandstrand. Kanske inte den allra charmigaste men fungerar bra för sitt syfte och på sommaren är den stor nog för att alla ska få sitt eget utrymme utan att behöva trängas.

La Franqui

Mycket populär bland vindsurfare. La Franqui´s strand är stor, bred och med fin sand. Det finns två stränder, en precis framför en söt by, och en längre upp längs kusten som omges av havet på ena sidan, och Etang (insjö) å den andra. Resultatet är en lång remsa av 2-sidig strand. Det är blåsigt här (alltså gillas den av vindsurfare men svalkar också skönt) med vackra omgivningar och en avslappnad atmosfär. Vänliga restauranger.

Leucate

Inklämt mellan de fula hamnarna i Nouvelle och Barcarès kommer Leucate plage som en mycket trevlig överraskning. Det känns mer som en australisk badort strax utanför Sydney . Det finns två stränder här, den största stranden precis framför staden, och vidare längs (endast tillgänglig genom att klättra runt klipporna), en mycket smalare strand kantad av stenar som är populär bland nakenbadare.

Leucate är också populär bland vindsurfare och små hytter kan hyras på stranden.

Marknader:
Olonzac-Tisdagar
Bize Minervois-Onsdagar

Carcassonne-Tisdag, torsdag och lördagar (bästa dagen)  

St Chinian- Tisdagar och söndagar (mat, kläder, plantor, lokala produkter) fin medeltida stad.
Lezignan Corbieres-onsdagar (stor marknad) 

Narbonne-Tisdagar (kläder) Onsdag (generell marknad) torsdag and söndag, stor marknad vid kanalen.

Trebés- söndagar, mat och kläder.

På torsdagar hålls det marknad i Marseillette, vid torget vid cafét/restaurangen.

Djurpark

Reserve Africaine de Sigean lions, ligger söder om Narbonne, en stor vilddjurspark. På nästan 300 tunnland av naturliga våtmarker och berg av kalksten bor över 3.800 djur delvis i frihet. Det går att köra dit på ca 50 minuter och om man tar vägen via, Fontcouverte och Ferrals les Corbières, undviker man avgifter för motorvägen. http://www.reserveafricainesigean.fr/

Cykling och vandring: För att hyra cyklar och hitta bra vandringsleder, hör efter med det lokala turistkontoret i Trébes.

Golf: Golf Club de Carcassonne, Rte de St Hilaire, 11000. Tel: 0613 20 85 43 18 holes, practice, clubhouse, equipment renting, lessons. http://www.golf-de-carcassonne.com/ 

Tennis: Trebes (public courts), prata med turistkontoret för vägbeskrivning. 

Skidåkning: Den närmaste skidbacken ligger ca en timmes resväg bort, skidsäsongen sträcker sig fram till april. 

Turistkontor:

Trebes: http://www.tourisme.fr/tourist-office/trebes.htm,

Carcassonne: http://www.carcassonne-tourisme.com/carcassonne_EN.nsf/vuetitre/docpgeIntroVisiter 

Lite längre utflykter:

Varför inte passa på att besöka Andorra, 175 km bort. De låga skatterna i Andorra gör att shoppingutbudet är enormt. Tobak, sprit och märkesvaror av alla slag finns i huvudstan Aldorra la Vellas många butiker vilka är öppna sju dagar i veckan. Andorra har ingen egen valuta och euron används istället.

Kanske en tur till Spanien, 170 km. Eller varför inte se en la liga match i Barcelona, du kör dit på under tre timmar. 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)